انواع مواد جاذب برای درایرهای جذبی

انواع مواد جاذب

آلومینا فعال

آلومینا اکیتو را می توان بدون شک پرمصرف ترین ماده جاذب رطوبت در صنعت هوای فشرده دانست. آلومینای فعال یا اصطلاحا آلومینا اکیتو نقش بسیار برجسته‌ای را در فرآیند حذف رطوبت از جریان‌های هوای فشرده و سایر گازها ایفا می‌نماید. آلومینا اکیتو برای حذف رطوبت از جریان‌های‌ هوای فشرده و گازهایی که دارای رطوبت نسبی بالایی هستند، بسیار مناسب می‌باشد. از جمله دلایل استقبال از آلومینا اکیتو در فرآیندهای حذف رطوبت می‌توان به ارزان‌قیمت بودن ، مقاومت فیزیکی و شیمیایی بالا، احیاءپذیری مناسب و تخلخل، سطح ویژه و ظرفیت جذب رطوبت بالا اشاره نمود. علاوه بر موارد ذکر شده آلومینا اکیتو از لحاظ شیمیایی یک ماده بی‌اثر و خنثی است که به ما این اجازه را می‌دهد که براحتی از آن در فرآیندهای مختلف استفاده کنیم. همچنین مقاومت بسیار بالای آلومینا اکیتو در برابر رسوب توسط پلیمریزاسیون الفین‌ها سبب شده است که این ماده بطور گسترده‌ای در صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد.

اکتیو آلومینا از هیدروکسید آلومینیوم ساخته شده است و یک ماده بسیار متخلخل می باشد و با توجه به تخلخل و ظرفیت جذب بالایی که دارد می تواند به عنوان یکی از مواد جاذب رطوبت هوا مورد استفاده قرار بگیرد. اکتیو آلومینا به دلیل داشتن سطح ویژه بالا ( در حدود ۴۱۵ – ۳۴۵ ) مترمربع بر گرم، ظرفیت جذب رطوبت بیشتری نسبت به سیلیکاژل دارد. این جاذب تا نقطه شبنم ۷۰ – درجه سانتی گراد قابلیت رطوبت زدایی را داراست.

مولکولارسیو

زئولیتها چهارچوبه ای با ساختار کریستالی متخلخل متشکل از آلومینا سیلیکاتها می باشند و در حال حاضر در صنایع تفت گاز و پتروشیمی به عنوان کاتالیست، جاذب، جدا کننده و تبادل کننده های یونی کاربرد گسترده دارند. زئولیت ها به خاطر ساختار های کریستالی متخلخل و خاصیت جذب سطحی به عنوان غربال مولکولی در فرآیند های جداسازی و جذب مورد استفاده قرار می گیرند. خاصیت جذب انتخابی زئولیت ناشی از ساختار کریستالی ان میباشد که بوسیله کانالها و حفره هایی با اندازه های مشخص و یکنواخت به یکدیگر متصل شده اند. مولکولی که دارای اندازه و ابعاد مناسب تسبت به اندازه کانالها و یا منافذ می باشد می تواند وارد شده و جذب سطحی حفره داخلی شود. بنابراین به دلیل داشتن منافذ و کانالهای یکنواخت توانایی جدا سازی و خالص سازی مخلوظ جریان گازها را دارند و به آنها غربالهای مولکولی می گویند. مولکولارسیو در مدلهای 3A  و 4A و 5A بسته به نوع مصرف کاربرد دارند. مولکولارسیوها در صنعت هوای فشرده برای نقطه شبنم های تا ۹۰- درجه سانتی گراد دسیکانتی استفاده می شوند.

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان تامین کننده انواع مواد جاذب رطوبت (آلومینا اکتیو و غربال مولکولی) از برندهای معتبر و با بهترین بسته بندی و با مناسب ترین قیمت ها می باشد. این مواد دارای ویژگی های زیر هستند:

  • ظرفیت جذب بالا به دلیل سطح ویژه بالا
  • دمای جذب پایین برای رسیدن به نقطه شبنم فشاری پایین تر
  • مقاومت سایشی بالا و افت فشار کم
  • خواص مکانیکی و پایداری حرارتی بالا و مقاومت شیمیایی بالا
  • طول عمر بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست