شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی موسسین و پرسنل خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است؛ و با ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید میشوند، توانست در زمره شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد؛ همچنین تاکنون توانسته به برندهای شناخته شده داخلی و کشورهای همسایه خدمات ارائه دهد. در این مطلب به بررسی چیلر تراکمی ساختمانی و همچنین چیلر جذبی ساختمان مسکونی میپردازیم و در انتها عوامل موثر بر قیمت چیلر ساختمانی را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چیلر تراکمی و جذبی ساختمانی
شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی موسسین و پرسنل خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است؛ و با ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید میشوند، توانست در زمره شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد؛ همچنین تاکنون توانسته به برندهای شناخته شده داخلی و کشورهای همسایه خدمات ارائه دهد. در این مطلب به بررسی چیلر تراکمی ساختمانی و همچنین چیلر جذبی ساختمان مسکونی میپردازیم و در انتها عوامل موثر بر قیمت چیلر ساختمانی را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چیلر ساختمانی
ساختمانها با توجه به حجم هوا و مساحتی که دارند، از جمله مراکزی هستند که باید با سیستم های تهویه مطبوع مخصوص تجهیز شوند.
چیلرهای ساختمانی، در حقیقت همان سیستمهای خنککننده آب هستند، که برای تهویه مطبوع و سرمایش ساختمان مورداستفاده قرار میگیرند.
وظیفه اصلی چیلر این است که آب را تا دمای موردنظر خنک کند. آب خنکشده، از طریق لولههای عایق، از سیستم مرکزی چیلر به تمام قسمتهای ساختمان منتقل شده و از آن در جهت ایجاد تهویه مطبوع و سرمایش هوای ساختمان استفاده میشود.
در ساختمانهایی که نیاز به سرمایش و گرمایش مستقل هر بخش دارند، مانند اتاقهای خواب، میتوان از چیلر استفاده کرد. چیلرها، برخلاف هواساز، بدون استفاده از موتورخانه مرکزی، در فصلهای سرد از طریق پکیج و در فصول گرم از طریق فنکوئلها باعث خنک شدن فضای داخل ساختمان میشوند.
براساس یک دستهبندی کلی و مهم، چیلرهای ساختمانی به دو دسته تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی هرکدام میپردازیم:
چیلر تراکمی ساختمانی
چیلر جذبی ساختمان مسکونی
چیلر تراکمی ساختمانی
همانطور که پیشتر گفته شد، ساختمانها، بهخصوص ساختمانهای مسکونی، باید تهویه مطبوع مناسبی داشته باشند. در این مکانها، باتوجه به حجم و مساحت بالا، نمیتوان از روشهای معمولی برای تهویه مطبوع هوا استفاده کرد. اگر از سیستمهای مناسبی برای تهویه هوا انجام نشود، رطوبت و دمای موجود در محیط به خوبی کنترل نشده و در نتیجه مصرف انرژی بهینه نخواهد بود.
چیلرهای تراکمی ساختمانی، از جمله دستگاههایی است که میتوان از آن برای تهویه مطبوع مناسب ساختمان استفاده کرد. این چیلرها که دارای کمپرسور هستند، از کاربردیترین انواع چیلر در ساختمان هستند.
این چیلرها دارای دو نوع هستند:
هوا خنک
آب خنک
چیلر تراکمی هوا خنک در هوای آزاد، مانند پشتبام، و چیلر آب خنک در فضای داخل ساختمان، مانند موتورخانه قرار میگیرند.
هر دوی این چیلرها، از طریق سیستم تبرید باعث خنک شدن محیط میشوند.
عملکرد چیلر تراکمی ساختمانی
نحوه عملکرد چیلر تراکمی ساختمانی به این ترتیب است که سیال مبرد بهشکل بخار آب وارد کمپرسور شده و متراکم میشود. بهدنبال این تراکم، در مبرد، افزایش دما صورت میگیرد. پس از آن، بخار داغی که از کمپرسور خارج شده، به کمک کندانسور، تا دمای مشخصی خنک شده و در ادامه فرآیند، با دفع حرارت به مایع اشباع تبدیل میشود.
این مایع با عبور از شیر انبساط دچار افت فشار شده و بخشی از آن باعث کاهش بیشتر دما میشود. در نتیجه این اختلاف دما، سرمایش اتفاق میافتد.
اجزای چیلر تراکمی ساختمانی
ساختمان چیلر تراکمی از چند قطعه اصلی تشکیل میشود که معمولا در تمامی چیلرهای تراکمی این قسمتها وجود دارند و عبارتند از :
سه فاکتور باعث ایجاد تفاوت بین چیلر جذبی و تراکمی میشود:
سیکل تبرید
قسمتهای مختلف در اجزای تشکیلدهنده
نحوه عملکرد دستگاه
مبنای کار چیلر تراکمی ساختمانی را در بخشهای پیش توضیح دادیم. مبنای کار چیلرهای جذبی ساختمان مسکونی، سیکل تبرید جذبی است که بر اساس جذب مبرد توسط مادۀ جاذب عمل میکند.
عملکرد چیلر جذبی ساختمان مسکونی
ماده جاذب و مبرد، در ابزوربر حرارت از دست داده و یک محلول مایع بهوجود میآورند. این مایع به کمک پمپ، به سمت ژنراتور حرکت میکند و با جذب کردن گرما، رقیق میشود. به بیانی دیگر، مبرد تبخیر شده و از ماده جاذب اولیه جدا میشود.
در ادامه این جداسازی، ماده جاذب مجددا به ابزوربر بازمیگردد و بخار مبرد که به کندانسور رفته و بهشکل مایع از کندانسور خارج شده، پس از کاهش فشار و دما، وارد اپراتور میشود. در اپراتور، علاوهبر سرد شدن، بهطور کامل تبخیر شده و به ابزوربر برمیگردد.
مزایای خرید چیلر ساختمانی
بهینهسازی در مصرف انرژی
سطح صدای بسیار پایین
اشغال فضای کم
طول عمر طولانی
راندمان بالا
از مهمترین مزایای چیلرهای ساختمانی هستند.
قیمت چیلر ساختمانی
در مطالب پیشین به تفاوت بین چیلرهای جذبی و تراکمی پرداختیم. همانطور که گفته شد، در رابطه با قیمت چیلر ساختمان، قیمت اولیه خرید چیلر جذبی، بیشتر از یک چیلر تراکمی با همان ظرفیت است.
از طرفی، قیمت چیلر ساختمانی تراکمی، باتوجه به اینکه با کمپرسور و برق کار میکند، بالاتر از نوع جذبی آن است.
بنابراین برای برآورد قیمت چیلر ساختمانی موردنظر باید عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار داد. عواملی مانند:
میزان سرمای تولیدی
ظرفیت دستگاه
منبع انرژی
نوع کمپرسور
ضریب عملکرد
مکان نصب
برند دستگاه
انتخاب و خرید چیلر ساختمان
برای خرید چیلر ساختمانی، در ابتدا باید نوع کاربری چیلر را مشخص کنیم. علاوهبر آن برخی عوامل بسیار مهم در انتخاب و خرید چیلرهای ساختمانی عبارتند از:
ضریب عملکرد
مقدار مصرف آب
ابعاد و وزن دستگاه
ایجاد زیرسازی در صورت لزوم
هزینه اولیه
سرویس و نگهداری از دستگاه
همانطور که گفته شد، مهمترین نکته برای خرید چیلرهای ساختمانی، تعیین نوع کاربری دستگاه باتوجه به مساحت ساختمان، اقلیم و مواردی از این دست است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و انتخاب کردن بهترین گزینه، با کارشناسان فنی ما در زاگرس کمپرسور ایرانیان در تماس باشید.
چرا زاگرس کمپرسور ایرانیان
شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی و سوابق درخشان موسسین و پرسنل کلیدی خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است.
واحدهای تولیدی این شرکت با مساحت بالغ بر 10.000 متر مربع واقع در شهرک صنعتی شمس آباد (تهران) شامل واحد تولید، طراحی مهندسی، تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و کنترل پروژه است. واحد تحقیق و توسعه (R&D) این شرکت متشکل از پرسنل متخصص و برترین نخبگان دانشگاهی و صنعتی در مقاطع دکتری و کارشناسیارشد بهصورت مستمر در حال توسعه محصولات و افزایش کیفیت آنها بوده و هدف رقابت با رقبای اروپایی در سطح منطقه و صادرات به کشورهای همسایه را دنبال مینماید. هدفی که با صادرات به کشورهای ارمنستان، عراق و سوریه آغاز گردیده و به یاری خداوند متعال به تعالی خواهد رسید.
این شرکت با تکیه بر توان فنی و طراحی و ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید میشوند، توانست در زمره شرکتهای دانشبنیان قرار گیرد.