درایر چیست

درایر چیست؟

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی موسسین و پرسنل خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است؛ و با ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید می‌شوند، توانست در زمره شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد؛ همچنین تاکنون توانسته به برندهای شناخته شده داخلی و کشورهای همسایه خدمات ارائه دهد.
در این مطلب توضیح می‌دهیم درایر چیست و نحوه کار درایر به چه صورت است؟

درایر چیست؟

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی موسسین و پرسنل خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است؛ و با ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید می‌شوند، توانست در زمره شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد؛ همچنین تاکنون توانسته به برندهای شناخته شده داخلی و کشورهای همسایه خدمات ارائه دهد.
در این مطلب توضیح می‌دهیم درایر چیست و نحوه کار درایر به چه صورت است؟

درایر چیست

درایر چیست؟

بسته به نوع محیط، همیشه مقداری رطوبت در هوا وجود دارد. هوای فشرده در اثر فشار زیاد از کمپرسور خارج می‌شود. اگر دما کمی کاهش پیدا کند، مقداری از رطوبت موجود در هوای فشرده به‌صورت قطرات آب در ته مخزن جمع می‌شود.

رطوبت باقی‌مانده در دستگاه، اگر قبل از رسیدن به خط تولید گرفته نشود، می‌تواند به دستگاه و قطعه‌های آن آسیب جدی وارد کند. در نتیجه از بین بردن طوبت هوا از مهم‌ترین فرآیندهایی است که حتما باید انجام شود.

در این فرآیند نقش درایر چیست؟

وظیفه درایر یا خشک‌کن، جذب رطوبت هوای محیط است؛ به این‌صورت که هوای فشرده را خشک کرده و قطره‌های آب موجود در آن‌را از بین می‌برد.

عدم استفاده از درایر باعث کندی سرعت فرآیندها و آسیب دیدن قطعات و درنتیجه از بین رفتن تدریجی آن‌ها خواهد شد.

Air Drayer چیست و چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که گفته شد، همیشه مقداری رطوبت در هوا وجود دارد. در ابتدا هوای فشرده مرطوب وارد مبدل حرارتی شده و در اثر برخورد با هوای سردی که می‌خواهد از دستگاه خارج شود، تا حدی خنک می‌شود. بعد از آن هوا وارد اواپراتور شده و دمای آن تا حدود سه درجه سانتی‌گراد کاهش پیدا می‌کند.

هنگامی که هوا سرد شود، بخار موجود در آن تبدیل به مایع شده و از طریق شیر تخلیه برقی از دستگاه خارج می‌شود.

در انتها نیز هوای خشک از مبدل حرارتی عبور می‌کند و در اثر برخورد با هوای گرم ورودی، مجددا گرم شده و به‌صورت یک جریان هوای خشک با دمای طبیعی از درایر خارج می‌شود.

انواع درایر

درایرها به دو نوع جذبی و تبریدی تقسیم می‌شوند

در ادامه با بررسی هرکدام از این درایرها و آشنایی با آن‌ها می‌توانید تصمیم بگیرد درایر تبریدی یا جذبی برایتان کاربردی‌تر است.

اما پیش از آن نیاز است با مفهوم نقطه شبنم آشنا شوید.

نقطه شبنم ( Dew Point) چیست؟

نقطه شبنم دمایی است که در صورت پایین آمدن دما تا آن میزان، بخار موجود در هوا اشباع می‌شود.

دمای محیط به میزان رطوبت موجود در هوا بستگی دارد و  معمولا از نقطه شبنم بالاتر است.

تفاوت‌های اصلی درایر تبریدی و درایر جذبی عبارتند از:

  • اساس کار درایرهای تبریدی، کاهش دما و چگالش (میعان) رطوبت موجود در هوا است؛ این درحالی است که اساس کار درایرهای جذبی، جذب رطوبت موجود در هوا، توسط بستری از یک ماده جاذب است.

  • درایرهای تبریدی دارای محدودیت در میزان جذب رطوبت، به‌دلیل عدم حصول به دماهای پایین تر از انجماد، هستند اما درایرهای جذبی، دارای دامنه کاربری در دماهای پایین‌تر از نقطه انجماد و در نتیجه قابلیت کاربرد در مناطق سردسیر یا محیط بیرون را دارا هستند.

  • درایرهای تبریدی برای استفاده در محیط‌هایی با دمای بالاتر از صفر درجه به کار برده می‌شود و از درایر جذبی برای دماهای کمتر از صفر درجه استفاده استفاده می‌شود. دمای نقطه شبنم در درایز جذبی تا منفی هفتاد درجه سانتی‌گراد هم کاهش پیدا می‌کند.

  • درایرهای تبریدی رطوبت را به‌صورت کنترل‌شده از هوا خارج کرده و دمای نقطه شبنم را به صفر می‌رسانند. در حالی که درایرهای جذبی، به‌صورت کلی هوا را بیشتر خشک می‌کنند. این درایرها با استفاده از برخی مواد جاذب، رطوبت موجود در هوا را از بین می‌برند. بنابراین اگر نیاز به از بین رفتن کامل رطوبت و خشک شدن هوا دارید، استفاده از این درایر گزینه مناسب‌تری است.

  • درایر تراکمی نسبت به دیگر مدل‌ها ساده‌تر بوده و نیازی به فیلترهای گردوغبار ندارد. همچنین هزینه تعمیر و نگهداری در این نوع درایر کمتر از دیگر مدل‌هاست. درایرجذبی، به‌دلیل شیوه گرفتن رطوبت هوا، دارای دو قسمت جداگانه (برج) هستند که دارای مواد جاذب برای جذب رطوبت بوده و ساختار پیچیده‌تری نسبت به نوع تراکمی دارند.

مزایای درایر چیست؟

  • افزایش کیفیت هوا
  • بهبود کیفیت هوای فشرده
  • جلوگیری از زنگ‌زدگی
  • افزایش طول عمر ماشین‌آلات مصرف‌کننده هوای فشرده
  • سهولت در کار دستگاه‌ها
  • چلوگیری از یخ‌زدگی
  • افزایش ایمنی بهداشتی در ماشین‌آلات
  • افزایش کارایی سیستم
  • جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات مصرف‌کننده

عوامل موثر در خرید دستگاه درایر چیست؟

برای خرید درایر توجه به چند ویژگی اهمیت فراوانی دارد:

  • کاربرد هوای فشرده تولیدی
  • دما و سطح رطوبت موردنیاز برای کاربرد مورد نظر
  • چگونگی تغییر این پارامترها مطابق با شرایط محیطی یا برنامه‌های کاربردی
  • نوع لوازم جانبی یا ابزارهای پنوماتیک استفاده‌شده در کنار سیستم هوای فشرده
  • حجم هوا و حداکثر فشار موردنیاز
  • نقطه شبنم دستگاه
  • بیشترین دمای محیط
  • دمای هوای فشرده
  • فشار کارکرد دستگاه

 

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خرید درایر تبریدی یا جذبی، و اطلاع از قیمت آن، می‌توانید با کارشناسان فنی ما در زاگرس کمپرسور ایرانیان در ارتباط باشید.

چرا زاگرس کمپرسور ایرانیان

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی و سوابق درخشان موسسین و پرسنل کلیدی خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است.

واحدهای تولیدی این شرکت با مساحت بالغ بر 10.000 متر مربع واقع در شهرک صنعتی شمس آباد (تهران) شامل واحد تولید، طراحی مهندسی، تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و کنترل پروژه است. واحد تحقیق و توسعه (R&D) این شرکت متشکل از پرسنل متخصص و برترین نخبگان دانشگاهی و صنعتی در مقاطع دکتری و کارشناسی‌ارشد به‌صورت مستمر در حال توسعه محصولات و افزایش کیفیت آن‌ها بوده و هدف رقابت با رقبای اروپایی در سطح منطقه و صادرات به کشورهای همسایه را دنبال می‌نماید. هدفی که با صادرات به کشورهای ارمنستان، عراق و سوریه آغاز گردیده و به یاری خداوند متعال به تعالی خواهد رسید.

این شرکت با تکیه بر توان فنی و طراحی و ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید می‌شوند، توانست در زمره شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد.

برندهایی که به ما اعتماد کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست