پمپ وکیوم

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی موسسین و پرسنل خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است؛ و با ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید می‌شوند، توانست در زمره شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد؛ همچنین تاکنون توانسته به برندهای شناخته شده داخلی و کشورهای همسایه خدمات ارائه دهد.

پمپ وکیوم

وکیوم پمپ چیست؟

پمپ وکیوم یا پمپ خلاء دستگاهی مخصوص برای ایجاد خلاء است که برای مکش گازها از آن استفاده می‌شود. مولکول‌های هوا، عامل ایجاد فشار در یک محیط هستند. این مولکول‌ها توسط پمپ خلاء مکیده می‌شوند. هرچند رسیدن به فشار صفر مطلق در عمل امکان‌پذیر نیست، اما پمپ خلاء امکان رسیدن به فشارهای خیلی پایین (بین صفر مطلق و اتمسفر) را ایجاد می‎کند.

به عبارت دیگر می‌توان گفت فرآیند مکش در یک محیط، فرآیند وکیوم نام دارد. قدرت مکش یک پمپ وکیوم، نشان‌دهنده میزان مکش حجم گاز بر حسب مترمکعب بر ساعت است.

کاربرد پمپ خلا

از جمله موارد مهم و آشنای پمپ‌های وکیوم، میتوان به جاروبرقی اشاره کرد.

پمپ‌های وکیوم بخشی از تاسیسات هر ساختمان محسوب می‌شوند و در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، داروسازی، کشاورزی، همچنین صنایع شیمیایی و تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب از آن‌ها استفاده می‌شود.

همچنین پمپ خلاء کوچک (مینیاتوری) دارای وزن کم بوده و برای عملیات و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

پمپ‌های وکیوم اولیه و ثانویه

پمپ‌های وکیوم از لحاظ فشار عملیاتی در دو گروه پمپ‌های وکیوم اولیه (پمپ خلاء پشتیبان) یا پمپ‌های وکیوم ثانویه (پمپ خلاء تقویت‌کننده) قرار می‌گیرند. پمپ‌های وکیوم پشتیبان در محدوده فشار کم و پمپ‌های وکیوم تقویت‌کننده در محدوده فشار بالا و بسیار بالا قرار دارند.

پمپ خلاء تک ‌مرحله‌ای نسبت به دو مرحله‌ای فشار کاری کمتری داشته و خلاء کمتری ایجاد می‌کند.
پمپ وکیوم تک مرحله‌ای با قطع جریان برق به هر دلیلی، عملیات مکش را متوقف می‌کند اما در پمپ  دو مرحله‌ای مکش تا مدتی پس از قطع جریان برق ادامه می‌یابد.

این پمپ‌ها با توجه به نیاز بازار و تفاوت در نحوه به‌کارگیری متفاوت است.میزان فشار و دبی درخواستی نیز در انتخاب نوع پمپ موثر است. پمپ‌های وکیوم با توجه به میزان فشار نهایی و عملکرد دسته‌بندی می‌شوند.

انواع پمپ خلاء

به‌طور کلی انواع پمپ خلا شامل دو نوع است:

  • انتقال‌دهنده
  • دریافت‌کننده

عملکرد این پمپ‌ها به گونه‌ای است که گاز را از داخل با فشار به سمت بیرون می‌فرستد. این فشار توسط بخش مکانیکی دستگاه که مانند کولر در چرخش است انجام می‌شود.

از منظر کارکرد نیز پمپ‌های وکیوم به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  1. پمپ وکیوم خشک (پمپ خلاء صنعتی بدون روغن)
  2. پمپ وکیوم رینگ روغن (پمپ خلاء صنعتی روغن در گردش)
  3. پمپ وکیوم رینگ آب (پمپ خلاء صنعتی آب در گردش)

1- پمپ وکیوم خشک (بدون روغن)

پمپ خلاء خشک در ردیف پمپ‌های مکنده با خلاء پایین قرار می‌گیرند. از این پمپ‌ها در محیط‌های بسیار خورنده، که سایر پمپ‌های خلاء نمی‌توانند در آن کار کنند، استفاده می‌شود. خلاء تولیدی این پمپ‌ها بین 1 تا 10 میلیمتر جیوه است.

از این نوع پمپ‌های وکیوم می‌توان به مدل وکیوم پمپ دیافراگمی (که در اکثر محیط‌ها کار می‌کند) و وکیوم پمپ اجکتیو (که در محیط‌هایی با فشار بالا کار می‌کنند) نام برد.

مزایای پمپ‌های وکیوم بدون روغن

  • طول عمر بالا
  • ایجاد خلاء با اعمال فشار
  • بدون آلایندگی
  • استهلاک نسبتا پایین
  • کم‌صدا بودن
  • قیمت مناسب

2- پمپ وکیوم روغنی ( رینگ روغن)

این مدل پمپ از طریق دو تیغه که توسط روتور 180 درجه چرخانده می‌شود، به‌صورت دوار کار می‌کند.

هوا از یک طرف وارد شده و پس از تولید فشار پایین، توسط مکانیسم پمپ خلاء روغنی، از سمت دیگر خارج می‌شود. پمپ وکیوم رینگ روغن همیشه باید روغن داشته باشد و در صورت کم بودن سطح روغن و یا عدم وجود روغن در محفظه آن، پمپ خلاء رینگ روغن خیلی زود خراب می‌شود.

روغن در این مدل پمپ مکنده، نقش عایق‌کاری و خنک کردن بخش‌های مختلف را بر عهده دارد. کیفیت روغن در آب‌بندی به‌خصوص در فشارهای پایین بسیار موثر است. روغن پمپ وکیوم یک نوع روغن خاص با قابلیت‌های منحصربه‌فرد برای ایجاد خلاء در پمپ‌های وکیوم است که هم نقش محافظت‌کننده و روان‌کاری را دارد و هم در ایجاد خلاء نقش مستقیم دارد.

پمپ وکیوم روغنی به دو دسته تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تقسیم می‌شود. پمپ‌های تک مرحله‌ای با قطع جریان برق، عمل خلاءسازی را متوقف می‌کنند و از پمپ‌های دو مرحله‌ای پس از قطع جریان برق استفاده می‌شود. این پمپ‌ها امکان وکیوم‌سازی و مکش تا یک زمان مشخص را دارند.

خلاء تولیدی این مدل از وکیوم پمپ بین 1 تا 0.1 میلی بار است. این مدل وکیوم پمپ روغن در گردش همچون هر وسیله دیگری که با روغن کار می‌کند، دارای خروج بخار روغن و دود از اگزوز است؛ پس پمپ خلا روغنی باید در فضایی با گردش هوا مستقر شود.

به‌طور کلی از پمپ روغنی برای کاهش فشار گاز استفاده می‌شود. این پمپ‌ها در صنایع چرم‌سازی ، ساکشن‌های بیمارستان و صنایع ماشین‌سازی استفاده می‌شوند.

مزایای پمپ وکیوم روغنی

  • مناسب برای ایجاد خلاءهای کم
  • راندمان بالا
  • ابعاد کوچک و وزن کم
  • ارتعاشات صوتی و لرزشی کمتر
  • قیمت مناسب

3- پمپ وکیوم آبی (رینگ آب)

 این مدل پمپ از جمله وکیوم پمپ‌های گردش تیغه‌ای است که در زمان کارکرد ارتعاشات کمی دارند.

پمپ وکیوم آبی از جمله محبوب‌ترین و پرکاربردترین مدل‌های وکیوم پمپ است که اکثرا در جابه‌جایی گازها و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این مدل پمپ، همان‌طور که از نامش پیداست، نیازمند آب (یا هر مایع سازگار با فرآیند وکیوم) یا درزگیر است. در واقع وظیفه ایجاد خلاء در این پمپ‌ها توسط آب تأمین می‌شود و قبل از شروع به کار وکیوم پمپ، باید داخل محفظه پمپ خلاء آب در گردش باشد.

مزایای پمپ وکیوم آبی

  • جذب انواع گازها و مایعات
  • افزایش راندمان پمپ خلاء آبی
  • کاهش توان مصرفی نسبت به سایر مدل‌ها
  • کارکرد بدون لرزش
  • عدم وجود خطا به دلیل یک تکه بودن ساختار
  • افزایش میزان خلاء نسبت به قبل
  • طول عمر بالا و مقرون به صرفه
  • عدم نیاز به روغن کاری داخلی
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین

انواع پمپ رینگ آب

  • تک پروانه (بسته به میزان دبی، از یک یا دو ساکشن استفاده می‌شود)
  • دو پروانه (به‌صورت دو پمپ وکیوم عمل می‌کند)
  • پمپ وکیوم آبی با بیش از دو پروانه

خرید پمپ وکیوم

در این مطلب به معرفی و بررسی انواع پمپ‌های وکیوم پرداختیم. نکته مهم برای انتخاب این دسته از پمپ‌ها، آشنایی و شناخت کاربرد هرکدام است.

قیمت پمپ خلاء بر اساس قدرت مکش و نوع برند تعیین می‌شود.

زاگرس کمپرسور ایرانیان با بهره‌گیری از بهترین تکنسین‌ها و در نظر گرفتن بالاترین استاندارد، اقدام به تولید انواع پمپ وکیوم کرده است.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب و خرید انواع وکیوم پمپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

چرا زاگرس کمپرسور ایرانیان​​​

شرکت زاگرس کمپرسور ایرانیان با تکیه بر دانش فنی و سوابق درخشان موسسین و پرسنل کلیدی خود با هدف طراحی و ساخت انواع کمپرسورها و چیلرهای مبتنی بر تبرید تراکمی تاسیس شده است.

واحدهای تولیدی این شرکت با مساحت بالغ بر 10.000 متر مربع واقع در شهرک صنعتی شمس آباد (تهران) شامل واحد تولید، طراحی مهندسی، تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و کنترل پروژه است. واحد تحقیق و توسعه (R&D) این شرکت متشکل از پرسنل متخصص و برترین نخبگان دانشگاهی و صنعتی در مقاطع دکتری و کارشناسی‌ارشد به صورت مستمر در حال توسعه محصولات و افزایش کیفیت آن‌ها بوده و هدف رقابت با رقبای اروپایی در سطح منطقه و صادرات به کشورهای همسایه را دنبال می‌نماید. هدفی که با صادرات به کشورهای ارمنستان، عراق و سوریه آغاز گردیده و به یاری خداوند متعال به تعالی خواهد رسید. این شرکت با تکیه بر توان فنی و طراحی و ساخت تجهیزاتی که برای اولین بار در ایران تولید می‌شوند، توانست در زمره شرکت های دانش بنیان قرار گیرد.

برندهایی که به ما اعتماد کردند​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست