مقایسه چیلرهای آبی و هوایی

به صورت کلی در چیلرهای تراکمی هر چه دمای تقطیر پایین تر برای سیستم طراحی گردد، موجب افزایش توان برودتی می گردد. بنابراین در انتخاب چیلر با کندانسور هوایی یا آبی باید تمام شرایط اقلیمی و کارکردی و مصرف انرژی در نظر گرفته شود.

  • چیلر آب خنک در زمینه بازده و تاثیرات زیست محیطی نسبت به چیلر هوا خنک مزیت دارد.
  • در چیلر آبی باید برج­ خنک کننده و سیستم لوله کشی برج و پمپ­ها را در نظر گرفت. بنابراین، به علت تعبیه موتورخانه هزینه گران تر شده و تعمیر چیلر و نگهداری موتورخانه باعث گران تر شدن آن می­ شود. همچنین اسید شویی سالیانه چیلر با توجه به سختی آب و مصرف آب برای برج خنک کن چیلر نیز باید در نظر گرفته شود.
  • چیلر با کندانسور آبی دارای مصرف کمتر برق و راندمان بالاتر نسبت به چیلر هوایی می ­باشد.
  • چون ضریب انتقال حرارت هوا کمتر از آب می ­باشد، بنابراین در چیلر با کندانسور هوایی برای جبران آن باید حجم کندانسور هوایی نسبت به کندانسور آبی بزرگ تر باشد که این عامل گزاف تر شدن قیمت اولیه چیلر هوا خنک می ­باشد.
  • همچنین باید در نظر داشت که ایران کشوری است پهناور با اقلیم های متنوع. اما گسترده ترین اقلیم در ایران گرم و خشم با منابع محدود آبی است. بیشتر شهرهای ایران در مناطقی واقع شده اند که دچار کمبود شدید منابع آبی هستند. بنابراین، فارغ از همه برتری های فنی چیلرهای تراکمی آب خنک، به نظر می رسد استفاده از چیلرهای تراکمی هواخنک می باست در اولویت قرار بگیرد مگر آنکه بتوانیم از منابع آبی دیگری مانند رودخانه ها و دریاها استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست